Erasmus+ is het onderwijsprogramma van de Europese Unie dat loopt van 2021 tot 2027.

Erasmus+ is het onderwijsprogramma van de Europese Unie dat loopt van 2021 tot 2027.
Scholen van het basis- en secundair onderwijs kunnen hun leerlingen en personeel uitsturen voor een project in het buitenland.
Met een accreditatie schrijf je een inhoudelijk Erasmus Plan op (middel)lange termijn. Daarna doe je jaarlijks enkel nog een simpele budgetaanvraag voor je KA1-project.
Lees er hier alles over!
Scholen en organisaties van het technisch en beroepsonderwijs kunnen hun leerlingen en personeel uitsturen voor een project in het buitenland.
Met het Erasmus+ project "Erasmus Duaal" kunnen leerlingen uit het Technisch en Beroepsonderwijs (inclusief BuSO) een werkstage doen van 2 weken in het buitenland.
Kleinschalige KA2-projecten voor kleinere scholen en organisaties en nieuwkomers in het Erasmus+ programma.
Een samenwerkingsproject tussen minstens 3 organisaties actief in de verschillende onderwijsvormen of betrokken bij het thema uit verschillende Europese lidstaten.
eTwinning is een virtueel samenwerkingsplatform voor scholen in Europa.
Ontvang een buitenlandse Erasmusstudent bij jou op school.
Leerlingen en trajectbegeleiders uit de opleidingen duaal leren kunnen met een beurs van het Prins Filipfonds kennismaken met bedrijven en opleidingen van over de taalgrens.
Klassen van het basis- en secundair onderwijs in België kunnen elkaar over de taalgrens ontmoeten, met een beurs van het Prins Filipfonds.
Leerkrachten en directieleden brengen een wederkerig bezoek aan een school uit een andere gemeenschap in België om er te leren of er zelf les te geven.
West-Vlaamse scholen kunnen een uitwisselingsproject opzetten met scholen uit de Erasmus+ programmalanden (+VK) en specifieke buurregio's van West-Vlaanderen.
Scholenbanden is duurzaam samenwerkingsproject met een school uit Zuid-Amerika, Afrika of Azië, met steun van VVOB - education for development.
Er zijn twee gerichte nieuwsbrieven: een specifiek voor wie in het onderwijs staat en een voor iedereen. Elke nieuwsbrief gaat zo'n 6x per jaar de deur uit.
Nieuwsbrief Europa – voor iedereen Nieuwsbrief Europa – voor onderwijsDeze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info