Ga naar hoofdinhoud

eTwinning

Wat?

eTwinning is een community voor scholen in Europa. Leerkrachten uit de deelnemende landen kunnen er met elkaar in contact te komen, ideeën en praktijkvoorbeelden uitwisselen, samenwerken in groepen, samen leren tijdens online leerevenementen en projecten uitvoeren.
De enige voorwaarde is dat je samenwerkt met minstens één school uit één van de deelnemende landen. Je kiest zelf het thema, de eindproducten, samenwerkingsmiddelen en de duur van het project.

eTwinning is het buitenbeentje bij de Erasmus+ projecten, omdat je wel ondersteuning, maar geen beurs ontvangt. Je moet er dan ook geen projectaanvraag voor indienen, wat deze actie erg laagdrempelig maakt.

Voor wie?

Alle basis en secundaire scholen in Vlaanderen.

Met wie?

Alle scholen in de 27 EU-lidstaten en Turkije, Noorwegen en IJsland.
Ook eTwinningprojecten binnen België zijn mogelijk. Vlaamse scholen kunnen daarbij samenwerken met Frans- of Duitstalige scholen over de taalgrens.

Duur?

De duur en intensiteit van de communicatie binnen het project bepaal je zelf.

Beurs?

Voor een eTwinning project ontvang je geen beurs, maar wel de digitale middelen om over de grenzen heen samen te werken.
Je kan bovendien een beroep doen op gratis ondersteuning en één van de vele bijscholingen.

Indienen?

Je kan op eender welk moment je project registreren.

Aanvraagformulieren?

Er zijn geen aanvraagformulieren, wel wordt gevraagd je eigen school en op termijn ook je eTwinning project te registreren op www.etwinning.be/vlaanderen.

Meer info?

www.etwinning.be/vlaanderen

Om je eTwinning-project nóg aantrekkelijker te maken, vind je hier een arsenaal aan online tools om te integreren in jouw Twinspace. Neem zeker een kijkje en laat je inspireren!

Blijf op de hoogte