Ga naar hoofdinhoud

Scholen switch duaal

Het Prins Filipfonds wil een brug slaan tussen de Nederlandstalige, Franstalige en Duitstalige Gemeenschap van België. Het doet dit door projecten te steunen waarbij verscheidene gemeenschappen betrokken zijn. Zo wil het Fonds leerlingen, leerkrachten en directies de kans geven om hun talenkennis te verdiepen en hun cultuur te verruimen, door elkaars achtergrond te ontdekken.

Wat?

Met de oproep “Scholen switch duaal” richt het Prins Filipfonds zich specifiek tot de opleidingen duaal leren. Via deze weg wil het Fonds leerlingen en hun trajectbegeleiders de kans bieden om kennis te maken met opleidingen en bedrijven aan de andere kant van de taalgrens. Het gaat hierbij in de eerste plaats om ervaringsuitwisselingen voor groepen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een (gelijkaardige of andere) opleiding in een andere gemeenschap, een (meerdaags) bedrijfsbezoek of een meer actieve inbreng op de werkvloer.

Beurzen voor individuele, interregionale stages of werkplekleren kunnen worden aangevraagd door rechtstreeks contact op te nemen met het Fonds zelf.

Voor wie?

Alle aanbieders van een opleiding duaal leren in België kunnen deelnemen: scholen voor secundair onderwijs, BUSO scholen, centra voor deeltijds onderwijs en Syntra campussen.

Met wie?

De partnerschool of het bedrijf bevindt zich één van de andere gemeenschappen in België.

Beurs?

Een school of opleidingscentrum kan tot maximum 2.500 euro ontvangen. De jury bepaalt het exacte subsidiebedrag op basis van het projectvoorstel.

Indienen?

Eén aanbieder dient de aanvraag in, maar er moet een actieve inbreng zijn van een partner uit de andere gemeenschap (duidelijke samenwerking met een andere opleiding of een bedrijf). Het Prins Filipfonds doet één oproep per jaar, de deadline ligt meestal begin oktober.

Meer info?

www.fpp-pff.be


Blijf op de hoogte