Ga naar hoofdinhoud

Wat is een accreditatie?

De Erasmus+ accreditatie biedt een nieuwe mogelijkheid om budget aan te vragen voor leermobiliteiten van personen (KA1). Als je een accreditatie aanvraagt, schrijf je een inhoudelijk Erasmus Plan uit op (middel)lange termijn, namelijk voor een periode van twee tot vijf jaar. Daarna kan je jaarlijks op een eenvoudige manier budget aanvragen voor je KA1-project.

Als jouw organisatie geen accreditatie heeft, kan je wel nog steeds een kortlopend project aanvragen.

Voor inhoudelijke info over KA1-projecten zie KA1 schoolonderwijs of KA1 VET.

Voor wie?

Je kan een aanvraag doen binnen de drie domeinen, namelijk schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding (VET) en volwasseneneducatie. Onder welk domein jouw school of organisatie valt, vind je via deze oplijsting. Controleer dit zeker, want afhankelijk daarvan zal je een ander aanvraagformulier moeten invullen.

Met wie?

Je hebt geen buitenlandse partnerschool nodig om een accreditatie in te dienen. Je werkt een project uit als individuele organisatie of als consortium (= samenwerkingsverband tussen minstens twee Vlaamse scholen en/of organisaties). In het geval van een consortium vraagt de consortiumcoördinator de accreditatie aan.

Duur?

De accreditatie is geldig voor de periode 2021-2027. Om een realistische planning te kunnen waarborgen, schrijf je het Erasmus Plan voor een periode van twee tot vijf jaar. Je kan het plan gaandeweg aanvullen of aanpassen.

Beurs?

Een accreditatie betekent nog niet automatisch budget! Als Epos jouw accreditatieaanvraag goedkeurt, doe je daarna nog een simpele budgetaanvraag (via het KA121-formulier). Kijk hier voor meer info over de budgetten voor een KA1-project binnen schoolonderwijs of VET.

Deadline?

Dien je accreditatieaanvraag ten laatste in op 19 oktober 2023 om 12u 's middags. Je zal - mits goedkeuring - vervolgens budget kunnen aanvragen in februari 2024.
Scholen / organisaties die al een accreditatie hebben, kunnen budget aanvragen tot 23 februari 2023. Meer info daarover hier voor schoolonderwijs en voor VET.

Je vult het aanvraagformulier in via het online Erasmus+ platform. ​Op onze website vind je een handleiding over hoe je de aanvraag best aanpakt.

Blijf op de hoogte