Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Workshop 'Vluchtelingen in Europa'

Op aanvraag
Op aanvraag
Vormingen op aanvraag Secundair onderwijs Hoger onderwijs Migratie

Tijdens deze workshop ontdekken de leerlingen de vluchtelingenproblematiek in Europa aan de hand van interactieve methodieken vanuit verschillende perspectieven: wat doet de EU en hoe reageren de lidstaten?

In 2022 werd voor het eerst in de geschiedenis de trieste mijlpaal van 100 miljoen mensen op de vlucht overschreden. Een deel daarvan komt richting de Europese Unie, waar asiel en migratie hoog op de politieke agenda staat sinds 2015. Zowel de lidstaten als de EU zelf proberen deze crisis het hoofd te bieden. Hoe groot is het aantal vluchtelingen in Europa echt? Wat gebeurt er als ze hier aankomen? En wat doet de Europese Unie?

Tijdens deze workshop ‘Vluchtelingen in Europa’ ontdekken de leerlingen alles over het thema 'vluchtelingen in Europa'. De workshop bestaat uit verschillende delen. Via een inleefspel kijken de leerlingen eerst in kleine groepjes door de bril van de vluchtelingen zelf. In een tweede deel kijken ze door middel van een kaart-oefening door de bril van de EU-landen.

Kostprijs 

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een voldoende groot lokaal.
  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO
  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 30 leerlingen.
  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (2u30min), pauze inbegrepen.
  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal.


Klik op Aanvragen om je Europaworkshop te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt snel contact met je op.

Ook interessant