Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Lezing 'Vluchtelingen in Europa'

Op aanvraag
Op aanvraag
Vormingen op aanvraag Voor iedereen Hoger onderwijs Migratie

Deze lezing neemt je mee van vroeger tot nu, van pogingen om te komen tot een gemeenschappelijk Europese asiel -en migratiesysteem tot de Europese aanpak na de instroom van Oekraïense vluchtelingen.

In 2022 werd voor het eerst in de geschiedenis de trieste mijlpaal van 100 miljoen mensen op de vlucht overschreden. Een deel daarvan komt richting de Europese Unie, waar asiel en migratie hoog op de politieke agenda staat sinds 2015. Het jaar dat ineens meer mensen dan gemiddeld Europa bereikten. Sindsdien zoekt de Europese Unie naar een gemeenschappelijke aanpak, maar dit verloopt moeizaam. Het creëren van nieuwe wetgeving in dit beleidsdomein is namelijk (op enkele gemeenschappelijke regels na) een bevoegdheid van de lidstaten en de visies lopen zeer sterk uiteen. Tijd om te treuzelen is er echter niet nu ook de Russisch-Oekraïense oorlog zorgt voor een grotere instroom van mensen op de vlucht in de Europese Unie.

De lezing neemt je mee van vroeger tot nu, van pogingen om te komen tot een gemeenschappelijk Europese asiel -en migratiesysteem tot de Europese aanpak na de instroom van Oekraïense vluchtelingen.

Kostprijs:

Deze lezing kost €250 + €25 verplaatsingskosten. 

Praktisch:

  • Waar? Onze spreker komt langs op een locatie naar jouw keuze.
  • Voor Wie? (Jong)volwassenen.
  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 50 deelnemers.
  • Duur? De lezing duurt 1u30min, inclusief pauze.

Klik op Aanvragen om de lezing te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op.

Ook interessant