Ga naar hoofdinhoud
EU Thema's

Over de EU

Hoe ontstond de EU, wordt Turkije ooit lid van de EU? Wat was de eurocrisis? Ontdek dit en veel meer achtergrondinfo over de Europese Unie. 

Meer informatie

  • Wat is dat eigenlijk, de eurocrisis? Leer hier alles over het ontstaan, de oorzaken en de acties van de EU om deze crisis in te perken.
  • Turkije vroeg voor het eerst lidmaatschap aan in 1959. Hun aanvraag werd toen geweigerd. In 1999 kregen ze de status van kandidaat-lid van de EU. Toch zijn ze er nog altijd niet bij. Waarom is de toetreding van Turkije tot de EU zo moeilijk? Lees er alles over in ons dossier
  • Sinds 1 februari 2020 is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de EU, en dat na jaren van aanslepende onderhandelingen. Op zoek naar duidelijke informatie over hoe het zover is kunnen komen en wat er nu is afgesproken? Lees hier alles over Brexit (laatste update december 2020). Ontdek hoe desinformatie een rol speelde in de brexit-campagne met deze interactieve video of test je kennis met de Grote Brexit Quiz
  • De hoeveelheid informatie die dagelijks op ons afkomt, is ongezien. Maar wat gebeurt er als delen van informatie ons doelbewust wil misleiden? Ontdek alles over desinformatie in de Europese Unie in dit dossier.

Agenda

Lezing Europese verkiezingen

EVENEMENTEN
EVENEMENTEN
23.07.2024
23.07.2024
Lezingen Voor iedereen Hoger onderwijs Over de EU

Lezing Europese verkiezingen voor scholen

EVENEMENTEN
EVENEMENTEN
23.07.2024
23.07.2024
Vormingen op aanvraag Secundair onderwijs Over de EU

Meer

Blijf op de hoogte