Ga naar hoofdinhoud

Onze helpdesk

Europahuis Ryckevelde heeft jarenlange ervaring met internationale projecten. In opdracht van het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, Epos vzw en de Provincie West-Vlaanderen begeleiden we scholen en organisaties (uit het basis-, secundair en volwassenenonderwijs) die grensoverschrijdende projecten opstarten of ermee bezig zijn. Dit doen we gratis en op maat van jouw school of organisatie.

Vóór je van start gaat:

  • Basisinformatie internationalisering: Weet je niet meteen welk subsidieprogramma past bij jouw projectidee? Of krijg je graag mondelinge informatie over alle subsidiemogelijkheden voor jouw doelgroep? Dan geven wij je een overzicht van alle subsidiemogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking en zoeken naar het programma dat het beste aansluit bij jouw verwachtingen.
  • Hulp bij het uitwerken van je projectvoorstel: Weet je niet hoe je begint met het invullen van een aanvraagformulier? Dan kan je gebruik maken van onze handleidingen en onze internationaliseringsgids Horizon. Hou onze website en andere mediakanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

In de loop van het project:

  • Hulp bij de implementatie van je project: Is er een partner die afhaakt? Twijfel je aan een verblijf in gastgezinnen voor de leerlingen? Hoe breek je weerstand of vooroordelen van collega's? Dit zijn allemaal vragen waarmee heel wat mensen worstelen. Ryckevelde geeft je instrumenten en tips om daarmee om te gaan.

Na afloop van het project:

  • Hulp bij het invullen van je eindverslag.
  • Heb je de smaak te pakken? We bekijken graag samen met jou welke volgende stappen je kan nemen in het internationaal verhaal van jouw school of organisatie.

Contacteer ons met jouw internationaliseringsvragen

Zit je met vragen? Contacteer ons dan op het nummer 050 35 27 20 of via mail naar info@europahuis.be.

Blijf op de hoogte