Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Workshop 'Ontdek Europa'

Op aanvraag
Op aanvraag
Vormingen op aanvraag Secundair onderwijs Hoger onderwijs

Op een leuke, interactieve manier krijgen jouw leerlingen een sterke EU basiskennis: van het ontstaan en groei, tot de lidstaten en bevoegdheden van de Europese Unie.


Via allerlei spelen en methodieken ontdekken de leerlingen enkele basisgegevens over de Europese Unie, zoals het ontstaan, welke landen lid zijn en wat de Europese Unie doet. De workshop is gebaseerd op het educatieve materiaal ’Europe@school’ – Actieve lessen over de EU’, dat Ryckevelde ontwikkelde in opdracht van het Europees Parlement. Je kan als leerkracht perfect zelfstandig aan de slag met dit materiaal, maar je kan hiervoor ook een begeleider van Europahuis Ryckevelde boeken.

Kostprijs

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een voldoende groot lokaal.
  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO
  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 30 leerlingen.
  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (2u30min), pauze inbegrepen.
  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal.


Klik op Aanvragen om je Europaworkshop te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt snel contact met je op.