Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Simulatieoefening Europese Raad

Op aanvraag
Op aanvraag
Vormingen op aanvraag Hoger onderwijs

Plaats je studenten in de schoenen van een Europese regeringsleider en laat ze debatteren over een actueel Europees thema!


Plaats je studenten in de schoenen van een regeringsleider van een EU-lidstaat en laat ze debatteren over een actueel Europees thema. Daag hen uit om via het simuleren van een Europese Top standpunten in te nemen die sterk (kunnen) afwijken van hun eigen opinie, geef ze de kans om vurig te argumenteren en laat hen tegelijkertijd bijleren over een actueel EU-thema. De studenten krijgen alle tools en informatie om zich volledig in te leven in hun rol. In deze simulatie-oefening bekijken we het migratievraagstuk dat al jaren op tafel ligt. Komen jouw studenten tot een compromis?

Kostprijs

Deze simulatie-oefening kost €500 (volledige dag) + €25 verplaatsingskosten.

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school of een door jullie gekozen locatie.
  • Voor wie? Studenten Hoger Onderwijs. Deze simulatieoefening is uiterst interessant voor studenten in journalistieke of politieke richtingen.
  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 20 en maximum 35 studenten.
  • Duur? De simulatieoefening duurt idealiter een volledige dag met in de voormiddag een interactieve lezing over het thema (3u) en in de namiddag het debat (3u30min).
  • Extra: Deze infosessie kan je ook in het Engels boeken.

Klik op Aanvragen om de simulatieoefening te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op.