Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Workshop Green Deal

Op aanvraag
Op aanvraag
Secundair onderwijs Hoger onderwijs

Tijdens de workshop 'Europese Green Deal, naar een duurzame toekomst' - bestemd voor de 3e graad van het ASO - maken de leerlingen kennis met het alomvattend milieu- en klimaatplan van de EU.

We schetsen de hedendaagse milieu- en klimaatproblemen en de noodzaak aan een grondige verandering van onze samenleving en levenswijze. Vooraleer we de workshop starten, geven we een bondig overzicht van de voornaamste doelstelling van de EU omtrent dit thema.

Hierna verdelen we de leerlingen in kleine groepjes zodat ze op een interactieve manier aan de slag kunnen. Ze maken op een leuke manier kennis met duurzame veranderingen op verschillende domeinen, waaronder mobiliteit, industrie en landbouw. Maar ook de bescherming van onze biodiversiteit en de noodzaak aan een duurzame energiemix komen aan bod. We sluiten af met een nabespreking over de duurzame omwenteling en de impact hiervan op ons leven.

Kostprijs

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een voldoende groot lokaal.
  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO
  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 30 leerlingen.
  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (2u30min), pauze inbegrepen.
  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal.

Klik op Aanvragen om je Europaworkshop te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt snel contact met je op.