Ga naar hoofdinhoud
Agenda

Lezing 'Klimaat - De Europese Green Deal'

Op aanvraag
Op aanvraag
Vormingen op aanvraag Voor iedereen Hoger onderwijs

Tijdens deze lezing verneem je alles over de Europese ambities - de groene en digitale omschakeling - en hoe ver het daarmee staat. Zin om mee vooruit te blikken? 

De Europese Commissie lanceerde net na haar aanstelling het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, en dat tegen 2050. Onder de noemer van de Europese Green Deal, is er een bindende klimaatwet en een uitgebreid actieplan waarmee de Commissie onze gehele manier van leven wil transformeren. Met behulp van ambitieuze doelstellingen rond thema’s als mobiliteit, ons energiegebruik, onze manier van wonen …. belooft de Green Deal alvast een groene transitie te worden. Toch moet deze transitie daarnaast ook eerlijk en inclusief zijn, en mag ze de economische groei van de unie niet in de weg staan.

In deze lezing ontdek je waar deze Green Deal vandaan komt, hoe de Europese instellingen deze groeistrategie willen realiseren en welke drempels en uitdagingen we moeten trotseren om dit ambitieuze pakket aan ambities en maatregelen ook effectief te realiseren.

Kostprijs:

Deze lezing kost €250 + €25 verplaatsingskosten.

Praktisch:

  • Waar? Onze spreker komt langs op een locatie naar jouw keuze.
  • Voor Wie? (Jong)volwassenen.
  • Grootte? De groep bestaat uit minstens 15 deelnemers. We geven deze lezing ook aan grote groepen mits een aangepaste zaal (micro) beschikbaar is.
  • Duur? De lezing duurt 1u30min, inclusief pauze.

Klik op Aanvragen om de lezing te reserveren. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op.