Ga naar hoofdinhoud
Nieuws & inspiratie

3-daagse thema verkiezingen in Brugge: wij willen jou erbij!

06.02.2024
06.02.2024

Ben je geïnteresseerd in de Europese Unie, staat een bezoek aan het Europees Parlement op je to do en wil je volledig voorbereid naar de verkiezingen trekken? Dan wil je deze kans niet missen!

Stel je voor: ongeveer een maand voor de verkiezingen krijg jij de kans om

  • je via rollenspelen, lezingen en interactieve workshops te verdiepen in de werking van het Europees Parlement en de Europese besluitvorming
  • verschillende experts te ontmoeten die jou iets bijbrengen over o.a. de impact van het Europese beleidsniveau op de nationale wetgeving
  • het Europees Parlement in Brussel te bezoeken
  • deel uit te maken een geëngageerde, internationale groep mensen en je volledig voor te bereiden op de komende verkiezingen

Wel … wij maken het waar!

WIJ ZOEKEN
10 gemotiveerde/leergierige volwassenen die zich aangesproken voelen door bovenstaand programma en zich vlot in het Engels kunnen uitdrukken.

WIJ ORGANISEREN
Een 3-daagse in regio Brugge (inclusief een dag naar Brussel) rond het thema ‘Europese verkiezingen’. Naast 10 Belgische, zijn er ook 10 Deense en 10 Kroatische deelnemers.

Van de groep verwachten wij enkel aanwezigheid, motivatie en actieve deelname. Wij zorgen voor het verblijf, een goedgevuld programma (voor zowel in- als ontspanning), vervoer en lekkere maaltijden. Aangezien dit een Erasmus+ is, worden alle kosten gedekt.

WANNEER: Maandag(avond) 22 – Vrijdag(ochtend) 25 april

OVER DE ORGANISATOREN
Europahuis Ryckevelde werkt sinds 2021 samen met middenveldorganisaties CROSOL (Kroatië) en DEO (Denemarken). De gemeenschappelijke nood (en wens) om volwassenen iets bij te brengen en meer te betrekken bij Europese thema’s bracht ons samen. Naast het schrijven over Europese thema’s en het organiseren van online debatten, organiseren we ook uitwisselingen.

DEO organiseerde de eerste uitwisseling in Denemarken over de Green Deal. Voor de tweede uitwisseling over de Europese verkiezingen is Europahuis Ryckevelde verantwoordelijk.

IK WIL MEE!
Wil jij graag deelnemen aan deze unieke ervaring? Schrijf je dan in voor vrijdag 1 maart.

AAN HET TWIJFELEN?
Ben je super gemotiveerd maar weet je niet zeker of je maandagavond al kan aansluiten, schrikken de overnachtingen je af of zijn er andere elementen die je doen twijfelen? Laat het ons weten in het inschrijvingsformulier, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Blijf op de hoogte