Machteld Boussemaere

Directeur

machteld.boussemaere@europahuis.be

Na meer dan tien jaar inzet voor de organisatie als educatief medewerker en stafmedewerker nam Machteld in het voorjaar van 2020 de leiding van het Europahuis op zich. Zo wil ze de organisatie verder laten groeien in het aanbieden van kwaliteitsvolle informatie over Europa en het faciliteren van participatie van mensen aan het Europese beleid. Ze doet dit samen met het enthousiaste team en de boeiende partners van het Europahuis. 

Liesbeth De Gheest

Educatief en projectmedewerker

liesbeth.degheest@europahuis.be

Liesbeth maakt deel uit van het team sinds het voorjaar van 2020. Als educatief medewerker streeft ze ernaar om complexe Europese materie toegankelijk te maken voor alle leeftijden. Hiervoor put ze inspiratie uit haar opleidingen taal- en letterkunde en Europese studies. Daarnaast deed ze een traineeship bij de bezoekersdienst van het Europees Parlement. 

Rosalie De Waele

Educatief en projectmedewerker

rosalie.dewaele@europahuis.be

Rosalie is sinds 2017 aan de slag als educatief medewerker bij het Europahuis. Zowel haar master EU-studies als haar lerarenopleiding komen voor deze functie goed van pas. Hoewel ze geïnteresseerd is in alles wat met de Europese Unie te maken heeft, gaat haar specifieke voorliefde uit naar besluitvorming en actualiteit. De Europese samenwerking op een interactieve en heldere manier uitleggen aan leerlingen en het geven van correcte informatie en feiten beschouwt ze als topprioriteit.

Tomas Uten

Educatief en projectmedewerker

tomas.uten@europahuis.be

Tomas versterkt sinds het najaar van 2018 het team als educatief medewerker. Zijn master in de internationale betrekkingen en zijn lerarenopleiding vormen de ideale combinatie om de wondere wereld van de politiek te vertalen naar begrijpelijke materie. In een wereld waar feit en fictie steeds meer door elkaar lijken te lopen, maakt Tomas er zijn missie van om in debat het politieke reilen en zeilen te achterhalen.

Frank D'hanis

Communicatiemedewerker

frank.dhanis@europahuis.be

Frank is sinds dit jaar de communicatiemedewerker van Europahuis Ryckevelde. Hij studeerde onder andere journalistiek, volgt alle digitale trends op de voet en is gepassioneerd bezig met zowel het geschreven woord als met nieuwere mediavormen zoals podcasting en vlogging. Het is zijn professionele missie om sterke inhoud aan een aantrekkelijke vorm te koppelen en daardoor zoveel mogelijk mensen correcte en toegankelijke informatie te geven over het Europese project.

Campagne Brexit

Ontdek meer