Machteld Boussemaere

Directeur

machteld.boussemaere@europahuis.be

Na meer dan tien jaar inzet voor de organisatie als educatief medewerker en stafmedewerker nam Machteld in het voorjaar van 2020 de leiding van het Europahuis op zich. Zo wil ze de organisatie verder laten groeien in het aanbieden van kwaliteitsvolle informatie over Europa en het faciliteren van participatie van mensen aan het Europese beleid. Ze doet dit samen met het enthousiaste team en de boeiende partners van het Europahuis. 

Inez Falleyn

Administratief verantwoordelijke

inez.falleyn@europahuis.be

Creatieve duizendpoot Inez maakt sinds oktober 2020 deel uit van het team. Ze neemt er het administratieve reilen en zeilen van de organisatie op zich. Inez is vertaalster van opleiding en heeft meer dan 20 jaar werkervaring op de teller. Niet alleen haar talenkennis maar ook haar administratieve ervaring komen goed van pas in deze Europese context. In haar ondersteunende rol helpt ze haar collega’s bij het beter en gerichter bereiken van alle doelgroepen van het Europahuis.

Hannes Brouckaert

Medewerker participatie

hannes.brouckaert@europahuis.be

Hannes maakt deel uit van het team sinds het voorjaar van 2021. Als participatiemedewerker streeft hij er naar om de betrokkenheid van het brede publiek bij het Europese beleid te verhogen. Dit is essentieel om een levenskrachtige en democratische toekomst van de EU te verzekeren. Zijn ervaringen rond burgerparticipatie, Master in de EU-studies en enthousiasme maken van hem de geknipte persoon voor deze opdracht.

Liesbeth De Gheest

Educatief en projectmedewerker

liesbeth.degheest@europahuis.be

Liesbeth maakt deel uit van het team sinds het voorjaar van 2020. Als educatief medewerker streeft ze ernaar om complexe Europese materie toegankelijk te maken voor alle leeftijden. Hiervoor put ze inspiratie uit haar opleidingen taal- en letterkunde en Europese studies.  

Rosalie De Waele

Educatief en projectmedewerker

rosalie.dewaele@europahuis.be

Rosalie is sinds 2017 aan de slag als educatief medewerker bij het Europahuis. Zowel haar master EU-studies als haar lerarenopleiding komen voor deze functie goed van pas. De Europese samenwerking op een interactieve en heldere manier uitleggen aan leerlingen en het geven van correcte informatie beschouwt ze als topprioriteit.

Tomas Uten

Educatief en projectmedewerker

tomas.uten@europahuis.be

Tomas is sinds 2018 aan de slag als educatief medewerker. Zijn master in de internationale betrekkingen en zijn lerarenopleiding vormen de ideale combinatie om de wondere wereld van de politiek te vertalen naar begrijpelijke materie. Tomas maakt er zijn missie van om het maatschappelijk en politieke debat te voeden en voeren. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten