Schrijf je dit najaar in voor een van onze online coachingsessies 

9 september (13u30-15u): Coachingsessie "bouwstenen van een internationale uitwisseling" 

In deze online coachingsessie beantwoorden we de vraag: "hoe begin ik met het uitdenken en -schrijven van een internationaal project?". Het wordt een hands-on sessie, waarin we jou - los van bepaalde projecttypes of aanvraagformulieren - leren wat de verschillende bouwstenen zijn van een kwalitatief project. We reiken jou dus de tools aan om een gepast plan uit te werken, gebaseerd op de noden van jouw school of organisatie. Aspecten zoals duidelijke en haalbare doelstellingen, doordachte activiteiten, wenselijke output en uiteindelijke impact komen zeker aan bod. Daarnaast kijken we naar mogelijke valkuilen en vaak voorkomende fouten. 

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht via deze link

16 september (13u30-15u): Toolboxsessie 2 "naar een (h)echt interationaliseringsbeleid"

In deze tweede sessie focussen we ons op 5 elementen die specifiek gaan over 'internationaliseringsbeleid': visie, strategie, mensen, kennis rond internationalisering en organisatiecultuur. Deze sessie bestaat naast de nodige theorie ook uit enkele korte oefeningen die je op weg zetten om jouw beleid ook echt te verankeren. 

Inschrijven voor deze sessie, doe je hier. Nadien ontvang je een attest van deelname. 

7 oktober (13u30-15u): Coachingsessie "leren van en in het buitenland" (subsidiemogelijkheden)

Heb je zin om met jouw school of organisatie een internationaal project op poten zetten, maar weet je niet goed welke (subsidie)mogelijkheden er concreet bestaan? Schrijf je dan in, want tijdens de coachingsessie "Leren van en in het buitenland" zetten wij alle mogelijkheden op een rijtje.  

Inschrijven doe je via deze link.

25 november (13u30-15u): Toolboxsessie 3 "naar een efficiënte internationaliseringswerking"

In een derde sessie focussen we ons op 5 elementen die specifiek gaan over het uitbouwen en onderhouden van je 'internationaliseringswerking': projectmanagement, erkenning van leerresultaten van leerlingen, verankeren van leerresultaten van leerkrachten, kwaliteitsontwikkeling en communicatie & disseminatie.Deze sessie bestaat naast de nodige theorie ook uit enkele korte oefeningen die je op weg zetten om jouw werking te optimaliseren. 

Inschrijven voor deze sessie, doe je hier. Nadien ontvang je een attest van deelname. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten