Educatieve stageplaats in Europese context

Ben je nog op zoek naar een leuke educatieve stageplaats in een Europese context? Heb je zin om diverse groepen leerlingen enthousiast te krijgen over een actueel Europees thema? Sta je graag voor de klas of wil je graag kennis maken met het geven van vormingen? Heb je zelf veel Europakennis of ben je gemotiveerd veel bij te leren? Dan kan je bij ons terecht!

Europahuis Ryckevelde zoekt een enthousiaste stagiair(e) om tijdelijk het team te versterken.

Over ons
Europahuis Ryckevelde streeft naar een Europese samenleving waar mensen een stem hebben en ze die stem gebruiken. Daarom werken we aan actief Europees burgerschap.
Binnen Europahuis Ryckevelde vinden we het belangrijk dat mensen begrijpen hoe de EU in elkaar zit (informatie) en hoe ze hun stem kunnen laten horen (participatie). Eén van onze taken is daarom het vertalen complexe Europese thema’s op mensenmaat: workshops, rollenspelen en simulatie-oefeningen zijn een vast onderdeel van ons aanbod.

Ons stage-aanbod
Wij bieden jou
Een fantastische werkervaring en een ideale leeromgeving. Je breidt je eigen kennis uit (door de verdieping en bijscholing over het thema migratie) en je zal met een kant-en-klare workshop jongeren kunnen enthousiasmeren. Door het geven van vormingen aan diverse groepen, krijg jij de kans om je eigen talenten nog verder te ontdekken en ontwikkelen.
Onze ervaringsdeskundigen staan klaar om je volledig klaar te stomen tijdens een opleidingsdag. Daarnaast krijg je voldoende begeleiding en ondersteuning om van deze stage een succeservaring te maken.

Periode
Februari – mei 2022
In deze periode krijg je ook een opleiding aangeboden en kan je je verdiepen in een actueel Europees thema.

Taakbeschrijving
Je wordt ingeschakeld om onze workshop ‘vluchtelingen in Europa’ te geven voor diverse groepen (kan zowel ASO, doorstroom TSO als BSO zijn). De data van de vormingen staan in onderstaande tabel. We bespreken samen met jou welke dagen je kan invullen.

Samen te bespreken Opleidingsdag
4 februari Meevolgen vorming (Aalst)
10 februari Vorming geven (Leuven)
14, 15, 16, 17 of 18 februari Vorming geven (Gent)
24 februari Vorming geven (Lennik)
7, 10 of 11 maart Vorming geven (Roeselare)
8 maart Vorming geven (Diest)
17 mei Vorming geven (Kortrijk)
19 mei Vorming geven (Wijnegem)
20 mei Vorming geven (Kortrijk)

Voorgaand aan de opleidingsdag vragen we om onze gedetailleerde handleiding van de vorming grondig door te nemen (en gedeeltelijk in te studeren).

Jouw profiel:
Is deze stage iets voor jou? Dan ben je:
• Didactisch vaardig naar jongeren: je kan complexe informatie op een enthousiaste en begrijpbare manier overbrengen.
• Leergierig: je bent bereid om je te verdiepen in een actueel Europees thema.
• Flexibel: je kan omgaan met last minute wijzigingen/annulaties/onvoorziene omstandigheden.
• Je hebt een grote interesse of reeds kennis over Europa en internationale politiek, en het migratiethema.

Aanmelding
Ben jij didactisch vaardig aangelegd en zie je deze uitdaging helemaal zitten? Twijfel dan niet langer en stuur je motivatiebrief naar rosalie.dewaele@europahuis.be. Dit kan tot vrijdag 21 januari.
Wij laten je zo snel mogelijk iets weten.

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten