FAKE NEWS GESIGNALEERD IN STATION BRUGGE!

Met de actie 'Nee tegen nonsens' vroegen we opnieuw aandacht voor fake news en desinformatie, dit keer in de stationshal van Brugge. Studenten en pendelaars die op de trein aan het wachten waren, bleven nieuwsgierig bij de nieuwsartikelen staan. Aan de hand van een bingokaart met signalen die wijzen op nepnieuws, raadden de deelnemers of het om echt of vals nieuws ging. 

Onze actie ging niet onopgemerkt voorbij: Lees hier het artikel van VRT NWS regio West-Vlaanderen, van Radio 2 West-Vlaanderen, van Het Laatste Nieuws regio Brugge, en van de Krant van West-Vlaanderen

Hou onze Facebookpagina en de campagnepagina in de gaten, want er volgen nog acties van #neetegennonsens!

Het doel van onze campagne ‘Nee tegen nonsens’ is om burgers kritisch te laten nadenken over informatie die ze op (sociale) media vinden en hen bewust te maken van veelgebruikte desinformatietechnieken. En dat is belangrijk, want op 26 mei 2019 trekken we naar de stembus om een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement te verkiezen. Zeker in verkiezingstijden, maar ook daarnaast, worden vaak technieken gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden of wordt er nepnieuws verspreid.

Meer weten? Check dan zeker ons dossier Nee tegen nonsens, of test jezelf!

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten