FAKE NEWS GESIGNALEERD IN DE KROOK!

Op woensdag 12 december 2018 werden de bezoekers van de Krook geconfronteerd met nepnieuws. Een banner met twee grote nieuwsartikelen trok de aandacht van de voorbijgangers. Aan de hand van een bingokaart met signalen die wijzen op nepnieuws, moesten de deelnemers raden of het om echt of vals nieuws ging. Ze konden ook een QR-code scannen en de test online doen. We deelden heel wat campagnekaartjes, geïllustreerd door Chrostin, uit aan de voorbijgangers.

Onze actie 'Nee tegen nonsens' gemist in Gent? Bekijk de reportage die AVS, de Oost-Vlaamse Televisie, kwam maken voor hun nieuws:

Of hou onze Facebookpagina en de campagnepagina in de gaten, want er volgen nog acties van #neetegennonsens!

Het doel van onze campagne ‘Nee tegen nonsens’ is om burgers kritisch te laten nadenken over informatie die ze op (sociale) media vinden en hen bewust te maken van veelgebruikte desinformatietechnieken. En dat is belangrijk, want op 26 mei 2019 trekken we naar de stembus om een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement te verkiezen. Zeker in verkiezingstijden, maar ook daarnaast, worden vaak technieken gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden of wordt er nepnieuws verspreid.

Meer weten? Check dan zeker ons dossier Nee tegen nonsens, of test jezelf!

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten