Dossier 'EU en klimaat'
Ons klimaat warmt op, en snel. Wat zijn de gevolgen hier in Europa? En hoe gaat de EU hiermee om? In het dossier 'EU en klimaat' lees je er alles over.
De Europese Commissie die eind 2019 aantrad, lanceerde het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, en dat tegen 2050. Maar waar komt dat idee van klimaatneutraliteit vandaan en hoe wil de EU dit bereiken? En kan de EU dit alleen?
Lees het allemaal in ons klimaat-dossier. Of test meteen wat je er al over weet met de Grote 'EU en klimaat' Quiz hieronder.
Wat kan je zelf doen om een steentje bij te dragen tot een beter klimaat? Lees hier een aantal concrete tips.
Het Europees Solidariteitskorps geeft jongeren (18-30 jaar) de kans om in eigen land of elders in Europa vrijwilligerswerk te doen of mee te werken aan projecten van 2 tot 12 maanden die mensen en gemeenschappen helpen. Er zijn ook heel wat projecten rond klimaat en energie.
Word nu lid van het Solidariteitskorps en draag zo je steentje bij tot een beter klimaat.
Via het Europees Vrijwilligerskorps kunnen vrijwilligers ingezet worden bij humanitaire hulpacties overal ter wereld, bv. bij rampen veroorzaakt door klimaatopwarming of om gevolgen van klimaatopwarming aan te pakken. EU-burgers die ouder zijn dan 18 jaar kunnen 1 tot 18 maanden ingezet worden op verschillende projecten.