Wat weet jij over de klimaatopwarming?

Van 6 tot 17 november 2017 vindt de 23ste klimaattop plaats in Bonn, Duitsland. Daar overleggen de vertegenwoordigers van de landen die het Klimaatakkoord van Parijs (2015) ondertekenden over de verdere uitwerking ervan. Ook alle lidstaten van de EU onderschrijven dit Klimaatakkoord. Daarnaast heeft de EU doelgerichte en afdwingbare plannen om de verdere opwarming van de aarde zoveel mogelijk tegen te gaan. Wat zijn deze plannen? En voelen we de gevolgen van de klimaatopwarming ook bij ons, in Europa? 

Lees het allemaal in ons klimaat-dossier. Of test meteen wat je er al over weet met de Grote 'EU en klimaat' Quiz hieronder.

Test je kennis


Doe mee

Stel je vraag op hallopolitici of steun er bestaande vragen

  • Ga naar www.hallopolitici.be en stel er je vraag over het klimaat aan onze politici. Je stelt deze bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden die lid zijn van de Klimaatcommissie, zoals Ivo Belet of Mark Demesmaker. 
  • Al heel wat mensen stelden een vraag over klimaat. Je kan deze steunen door er op te stemmen (zoek op 'klimaat' bij alle vragen). 

Via het Europees Vrijwilligerskorps kunnen vrijwilligers ingezet worden bij humanitaire hulpacties overal ter wereld, bv. bij rampen veroorzaakt door klimaatopwarming of om gevolgen van klimaatopwarming aan te pakken. EU-burgers die ouder zijn dan 18 kunnen 1 tot 18 maanden ingezet worden op verschillende projecten.