Hoe kiezen de Fransen in 2017?

Emmanuel Macron is de nieuw verkozen president van Frankrijk. In juni trekken de Fransen opnieuw naar de stembus voor de verkiezing van een nieuw Parlement. Op 8 juni gaan ook de Britten naar de stembus en in september is het aan de Duitsers.  

Lees alles over de verkiezingen in onze buurlanden in het dossier 'Europa kiest'. Of test wat jij er over weet met de 'Frankrijk Kiest' Quiz hieronder. (Er komt een nieuwe quiz in aanloop naar de Duitse verkiezingen).

Test je kennis


Doe mee

Stel je vraag op hallopolitici of steun er bestaande vragen

  • Ga naar www.hallopolitici.be en stel er je vraag over de komende verkiezingen aan onze politici. Je stelt deze bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden of gaat voor Geert Bourgeois als minister van buitenlandse zaken van onze Vlaamse regering. 

Pulse of Europe

Pulse of Europe is een initiatief van (oorspronkelijk Duitse) burgers met als doel 'de Europese gedachte weer zichtbaar te maken'. Sinds februari 2017 komen mensen overal in Europa elke zondag om 14 uur bijeen op openbare plaatsen om hun steun voor Europa te tonen.

Het initiatief wil een tegenwicht bieden aan de toenemende euro-scepsis van nationalistisch-populistische partijen. Tegelijk wil het noodzakelijke veranderingen in de Europese Unie en roept politieke partijen op hier meer mee te doen.