Wat weet jij over de brexit?

Het is zo ver: het Verenigd Koninkrijk is sinds 1 februari 2020 geen lid meer van de EU, en dat na jaren van aanslepende onderhandelingen. Tot eind 2020 verandert er voorlopig weinig, maar daarna kan alles veranderen.   

Ook op zoek naar wat duidelijke informatie over hoe het zo ver is gekomen en waar we momenteel staan? Lees het allemaal in ons brexit-dossier, ontdek hoe desinformatie een rol speelde in de brexit campagne met de interactieve video hieronder of test je kennis met de Grote Brexit Quiz (even doorscrollen op deze pagina). 

 

Speelde desinformatie een rol in de campagne in de aanloop naar het brexit referendum? 

Check het zelf met deze interactieve video:

 

Test je kennis


Doe mee

De '3 miljoen'

Met 3 miljoen zijn ze, EU-burgers die wonen in het Verenigd Koninkrijk. De toekomstige brexit zorgt voor een onzeker lot: zullen ze weg moeten uit het VK? De campagne "3 million" vraagt om hun rechten te vrijwaren.

Ter info: ook over het lot van de 1 miljoen Britten die in de EU leven (denk maar aan de gepensioneerden in Spanje) is geen zekerheid.

Brexin

Wat maakt jou Brits? 21 Europeanen beantwoordden die vraag in dit filmpje. Er zit een Brit in elk van ons. Dat is de boodschap van United Citizens.