Ga naar hoofdinhoud
Agenda

GRATIS in-house lezing 'Hoe leven we in 2050?'

Europahuis Ryckevelde
Europahuis Ryckevelde
23.11.2023
23.11.2023
19:30 - 21:00
19:30 - 21:00
Lezingen Voor iedereen Klimaat

Ontdek alles over de Europese groene en digitale ambities en hoe ver we daarmee staan. Zin om mee vooruit te blikken?

2050: bij je lunch eet je vlees dat in een labo werd gecreëerd. Een complete omschakeling van het landbouwbeleid zorgde ervoor dat grootschalig kweken van dieren niet meer van deze tijd is. Jezelf verplaatsen gebeurt uitsluitend via duurzame, gedeelde vervoersmiddelen. Het mobipunt in je straat voorziet namelijk in zelfrijdende elektrische deelwagens, steps en fietsen en is verbonden aan talloze opties voor duurzaam openbaar vervoer. 

Of deze situatieschets compleet achterhaald is, weten we niet. Wat we vandaag wél weten, is dat de aarde aan een ongezien tempo opwarmt en een complete transformatie van onze huidige manier van leven nodig is.  

Met behulp van ambitieuze doelstellingen rond thema’s als landbouw, energie, mobiliteit, onze manier van wonen…. wilt de Europese Commissie alvast een voortrekkersrol nemen om een groene transitie op gang te trekken. De talloze wetsvoorstellen om dit waar te maken, zitten gebundeld in de Europese Green Deal. 

Naast de groene, wil de Commissie ook een digitale transitie maken. De realisatie van een eengemaakte digitale interne markt, gegevensbescherming, regels rond AI en de rol van de digitale wereld in de groene transitie ligt allemaal al op tafel.

In deze lezing ontdek je alles over de Europese groene ambities en hoe het daarmee staat. Zin om mee vooruit te blikken?

Brugge

Wanneer: Donderdag 23 november van 19u30 - 21u00

Waar: Kantoor Europahuis Ryckevelde: Sint-Baafskerkstraat 7

De lezing is GRATIS, maar inschrijven op voorhand via deze link is gewenst. 

Plaats

Europahuis Ryckevelde
Sint-Baafskerkstraat 7/001
8200 Sint-Andries

Ook interessant

Tickets