Hebben we in Europa zoiets als gemeenschappelijke, gedeelde waarden? En indien ja, interpreteren we deze waarden op eenzelfde manier? En is de Europese Unie een unie gebaseerd op waarden?

Dit is een workshop voor jongeren en volwassenen over Europese waarden, geïnspireerd door de documentaire "I am Europe" door Jef en Margot Vingerhoedt, in opdracht van de Evens Stichting.

De film "I am Europe" creëert van bij de start de juiste sfeer en setting over hoe Europeanen aankijken tegenover verschillende waarden. De deelnemers gaan tijdens de workshop aan de slag met de quotes en voorbeelden van de personages in deze film en gaan er dieper op in.  

De voorgelegde vragen, voorbeelden en de eigen achtergrond zetten de deelnemers aan het denken over Europese waarden. 

Alle workshopmateriaal, zoals de prezi presentatie en een handleiding voor de workshopbegeleider, zijn gratis te verkrijgen voor groepen die rond dit thema aan de slag gaan. Je kan ook beroep doen op Europahuis Ryckevelde voor de begeleiding van deze workshop.  

Europahuis Ryckevelde ontwikkelde deze workshop begin 2013 in opdracht van de Evens Stichting. De handleiding en presentatie bestaan zowel in het Nederlands, Engels, Pools als Frans. Europahuis Ryckevelde begeleidt de workshop zowel in het Engels als in het Nederlands.

Waar

Een begeleider van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou vastgelegde locatie. Voorzie een voldoende groot lokaal waarin de groep in kleinere groepen kan werken. Een extra lokaal of ruimte voor de deelgroepen kan een meerwaarde zijn. Het lokaal heeft een scherm of witte muur om op te projecteren. De begeleider neemt alle materiaal, een laptop en indien nodig een beamer mee.  

Duur

Afhankelijk van de gekozen modules duurt deze workshop 3u tot 4u. 

Doelgroep

Deze workshop is gemaakt voor jongvolwassenen en volwassenen, vanaf 18 jaar. Idealiter is de groep rond 20 personen. 

Prijs

Voor een begeleide workshop vragen we een vergoeding van 150 euro, verplaatsingskosten inbegrepen. 

 

Deze infosessie reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je een Ryckevelde spreker wil inzetten en klik hier om te reserveren.   


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Brexit

Volg het hier