Het kloppende hart van de Europese samenwerking ligt vlak bij onze deur: Brussel. Toch is de Europese wijk in Brussel een eerder onbekende buurt, die op het eerste gezicht weinig toeristische bezienswaardigheden biedt. Wij willen je overtuigen van het tegendeel met een boeiende begeleide wandeling.

Er komen meerdere aspecten aan bod. We vertellen over de historiek van de Europese wijk in Brussel en geven je verhalen mee over de inplanting van de Europese gebouwen. Daarnaast gaan we in op de Europese instellingen die we passeren. Indien gewenst geven we extra uitleg over hoe ze functioneren en welke rol zij spelen in het Europese besluitvormingsproces. Doorheen de wandeling komen uiteraard ook leuke weetjes aan bod. We bieden deze wandeling zowel in het Nederlands als het Engels aan. 

TIP: Bezoek voor of na deze wandeling (gratis) het bezoekerscentrum van het Europees Parlement: het Parlamentarium.
 

Praktisch

  • Waar? De wandeling start aan het Luxemburgplein en eindigt op het Schumanplein. Op aanvraag kunnen we de wandeling korter of langer maken.

  • Voor wie? Volwassenen. 

  • Grootte? De groep bestaat uit maximum 25 deelnemers.

  • Duur? De wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

  • Kostprijs? Deze wandeling kost €275 + €25 verplaatsingskosten per begeleider.

Reserveer deze wandeling

Neem je agenda, pin een datum voor deze wandeling en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. 

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 

 

 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Ga mee in debat op 6 mei