Tijdens het rollenspel wereldhandel kruipen de leerlingen in de rol van regeringsleider van een land en drijven ze handel in een fictieve wereld. Zo ervaren ze de handelsverhoudingen aan den lijve. Aan het begin van de oefening verdelen de leerlingen zich over de aanwezige landen in het lokaal. Elk land vertrekt van een bepaalde beginsituatie: sommigen zijn arm, anderen rijk. Iedereen krijgt dezelfde opdracht: creëer zoveel mogelijk welvaart voor je bevolking. Om aan het nodige materiaal (grondstoffen en machines) voor productie te geraken, spelen de mechanismen uit de 'echte' wereldhandel. 

Aan het einde volgt er een grondige evaluatie waarbij de begeleider samen met de leerlingen de vergelijking maakt tussen de oefening en de werkelijkheid. Daarbij is er grote aandacht voor de effecten van de globalisering en de rol van de EU hierin. 
 

Kostprijs

PRIJZEN VANAF SCHOOLJAAR 2021-2022

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt drie keer een lezing in de voormiddag (3 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (5 x €250) + (3 (begeleiders) x €25) = € 825

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een voldoende groot lokaal.

  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO, KSO, TSO.

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 30 en maximum 70 leerlingen.

  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (=2u30min), pauze inbegrepen.

  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal. 

 

Reserveer hier je Europadag!

Bepaal een of twee data waarop je deze Europavorming wil en reserveer hier.  Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. 

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 

 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Ga mee in debat op 6 mei