EU-lidmaatschap verandert veel voor een land én voor de buurlanden. Zijn wij hier, binnen de Europese Unie, nu beter of slechter af dan de Britten, die begin 2020 als eerste land ooit de EU verlieten? Met andere woorden: wat betekent het EU-lidmaatschap en welke impact heeft de Europese Unie op ons dagelijks leven?

Aan de hand van interactieve werkvormen maken de leerlingen kennis met de verschillende bestuursniveaus (Vlaams, Belgisch, Europees) en hun bevoegdheden. Daarnaast ontdekken ze waar ze de Europese Unie in hun eigen leven terugvinden en leren ze bij over de Europese waarden.

Deze vorming past binnen de nieuwe onderwijsdoelen voor de tweede graad. 

 

Kostprijs

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt drie keer een lezing in de voormiddag (3 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (5 x €250) + (3 (begeleiders) x €25) = € 825

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een gepast lokaal.

  • Voor wie? Leerlingen van het vierde middelbaar ASO, KSO, doorstroom TSO en leerlingen van de derde graad BSO.

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 16 en maximum 36 leerlingen.

  • Duur? Deze workshop duurt 2 lesuren. 

  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal. 

 

Reserveer hier je Europaworkshop

Bepaal een of twee data waarop je deze Europavorming wil en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. Let wel: deze workshop kan je pas boeken vanaf januari 2022. 

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten