Hoe krijg je 11- en 12-jarigen razend enthousiast over Europa? Met Sterrenklas, een online wedstrijd over Europa. De vorige editie liep van 5 november 2018 tot en met 9 mei 2019.  Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor editie 2019-2020. 

Editie 2018-2019

In mei 2019 waren er Europese verkiezingen.  Daarom namen enkele enthousiaste kinderen van het 5de en 6de leerjaar hun leeftijdsgenoten op sleeptouw: Ze wilden hen alles vertellen over de Europese verkiezingen, en over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. Ze deden dit via zowel offline als online Europese doe-opdrachten, die de leerlingen in de klas uitvoerden.   

Op het einde daagden zij de klassen uit met een online quiz, waarin een zin verborgen zat. Alle leerlingen die de zin vonden, werden een echte Sterrenklas!

Sterrenklas 2018-2019 liep tussen 5 november 2018 en 9 mei 2019. Op 9 mei lootte een onschuldige hand per provincie een winnaar uit de Sterrenklassen. Deze klassen wonnen een daguitstap naar de zee begin juni. 

Doelgroep

Klassen van de 3de graad basisonderwijs uit Vlaanderen en Brussel.

Eigenschappen

  • Soort materiaal: website met gevarieerde online en offline opdrachten.
  • Talen: Nederlands en Frans.
  • Kostprijs: gratis
  • Laatste update: 2018-2019.
  • Deze publicatie heeft het WAT WAT label, het label voor juiste jeugdinfo.

Sterrenklas is GRATIS beschikbaar via de site www.wordsterrenklas.be.

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier