Klaar voor je Europese vakantie?

Velen onder ons trekken deze zomer naar een Europese bestemming. Waar kan je met de euro betalen? Waar zal je grenscontroles krijgen? Welk nummer bel je in geval van nood? Je leest er alles over in het vakantiedossier '7 dingen die je moet weten voor je op Europese vakantie vertrekt'. Of doe gewoon de quiz en kom te weten hoe vakantie-klaar je bent. 


Doe mee

Stel je vraag op hallopolitici of steun er bestaande vragen

  • Ga naar www.hallopolitici.be en stel er je vraag over bijvoorbeeld de euro of grenscontroles aan onze politici. Je stelt deze bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden of aan andere relevante politici. 

Je rechten als reiziger in 1 APP

Reizen is leuk maar af en toe kan je voor een onaangename verrassing te staan. Op zo’n momenten schiet de app ‘Rechten als reiziger’ van de Europese Commissie te hulp. Wanneer heb je recht op een vergoeding, in welke gevallen kan je een klacht indienen en hoe moet je dat doen? Deze app geeft alle nodige informatie in enkele stappen. Zowel wie reist met het vliegtuig, als met bus, de boot of de trein, kan de app gebruiken. 

Handig: de app is in het Nederlands beschikbaar en wordt helemaal up-to-date gehouden. Klik hier om hem te downloaden

Campagne "Don't touch my Schengen"

De Schengenzone maakt het heel gemakkelijk om te reizen in Europa. Maar de open grenzen staan steeds meer onder druk. De jongerenorganisatie JEF lanceerde daarom in het voorjaar de campagne ‘Don’t touch my Schengen’, een pleidooi voor het behoud van open grenzen in de EU.

Intussen is de campagne afgelopen, maar wie wil, kan tweeten met #DontTouchMySchengen