Hoe kiezen de Fransen in 2017?

We zitten in een belangrijk verkiezingsjaar in Europa: na de Nederlanders trekken binnenkort ook de Fransen en de Duitsers naar de stembus. En onverwacht moeten ook de Britten dit voorjaar, op 8 juni, opnieuw gaan stemmen. Wie wint de verkiezingen? Blijkt de golf van nationalistisch populisme ook in Frankrijk en Duitsland minder groot dan gedacht, zoals in Nederland? En wat betekent dit voor de EU?

Lees het allemaal in het dossier 'Europa kiest'. Of test meteen wat jij er al over weet met de 'Frankrijk Kiest' Quiz hieronder


Doe mee

Stel je vraag op hallopolitici of steun er bestaande vragen

  • Ga naar www.hallopolitici.be en stel er je vraag over de komende verkiezingen aan onze politici. Je stelt deze bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden of gaat voor Geert Bourgeois als minister van buitenlandse zaken van onze Vlaamse regering. 

Pulse of Europe

Pulse of Europe is een initiatief van (oorspronkelijk Duitse) burgers met als doel 'de Europese gedachte weer zichtbaar te maken'. Sinds februari 2017 komen mensen overal in Europa elke zondag om 14 uur bijeen op openbare plaatsen om hun steun voor Europa te tonen.

Het initiatief wil een tegenwicht bieden aan de toenemende euro-scepsis van nationalistisch-populistische partijen. Tegelijk wil het noodzakelijke veranderingen in de Europese Unie en roept politieke partijen op hier meer mee te doen.