Hoe krijg je 11- en 12-jarigen razend enthousiast over Europa? Met Sterrenklas, een online wedstrijd over Europa, van 18 april tot en met 8 mei 2018.  

 

Wat is het

2018 Is het jaar van het Europees cultureel erfgoed in de Europese Unie. Één van Europese sterren, de cultuurster, kon niet aan de verleiding weerstaan om klassen van het 5de en 6de leerjaar in Vlaanderen en Brussel uit te dagen. Daarom is ze op pad gegaan om 11- en 12-jarigen alles te vertellen over cultuur in Europa: Europese monumenten en gebouwen, eten en drank, muziek en dans, tradities en gewoontes en legendes, verhalen en fictieve figuren.

Op het einde van de opdrachten schotelt de ster de leerlingen een online quiz voor, waarin een zin verborgen zit. Vinden de leerlingen deze zin, dan wordt de klas een echte Sterrenklas!

Sterrenklas 2018 loopt tussen 18 april en 8 mei. Op 9 mei loot een onschuldige hand per provincie een winnaar uit de Sterrenklassen. Deze klassen winnen een daguitstap naar de zee begin juni (datum wordt later meegedeeld). 

Doelgroep

Leerlingen van de 3de graad basisonderwijs uit Vlaanderen en Brussel.

Eigenschappen

  • Soort materiaal: website met gevarieerde online opdrachten.
  • Talen: Nederlands.
  • Kostprijs: je kan dit lesmateriaal gratis gebruiken. 
  • Laatste update: 2018.
  • Deze publicatie heeft het Trusty label, het label voor juiste jeugdinfo.

Sterrenklas is GRATIS beschikbaar via de site www.wordsterrenklas.be

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Klaar voor je Europese vakantie?

Ontdek het hier